Спортен комплекс за 780 хиляди във „Възраждане“ (снимки)

13:20, 23 юни 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортен комплекс на стойност 780 хиляди лева беше открит днес в квартал „Възраждане“ от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и кмета Иван Портних. „Това е първият етап от проекта ни за създаване на нова паркова зона във „Възраждане“. Вече е изградена площадката за стрийт фитнес, две игрища - футболно и многофункционално. През есента цялата зона тук ще бъде превърната в съвременен парк, където хората от района да могат да се разхождат. Там също ще има и спортни съоръжения, и кътове за отдих. Амбицията ни е да продължим така занапред и във всички райони на града“, каза кметът.

Той обясни, че е имало много консултации със специалисти, дори и с неправителствени организации за това как да изглежда стрийт фитнесът. „Мисля, че осигурихме възможно най-съвременните уреди, които са подходящи за фитнес на открито. Както дадохме възможност на най-малките варненци да играят и да се развиват в една приятна среда с 230 детски площадки, аналогичен проект ще реализираме и по отношение на по-големите. Надявам се такива площадки да има вече много във Варна през следващата година. В момента работим активно и с директорите на училищата да реализираме съвместни проекти. През деня, когато са учебните занятия, да бъдат използвани от учениците, а вечер и в почивните дни да са достъпни за хората, които живеят в съответните райони. Ефектът ще е двоен и младите хора ще имат своите места, ще могат активно да се занимават със спорт, а не с други глупости“, каза още Портних.

Предвижда се на тези спортни площадки, които трябва да се появят из цяла Варна, да бъде сложено видеонаблюдение. „Хората вече проявяват едно съвсем друго отношение и се надяваме, че ще пазят това, което се изгражда. При детските площадки не са чак толкова много случаите на посегателство по материалната база. Което ме кара да мисля, че хората наистина оценяват подобренията. Предупреждавам, че монтираме видеонаблюдение на спортните обекти“, обясни кметът.

Един от уредите във фитнеса на открито беше изпробван и от областния управител Стоян Пасев. Той дойде малко височък за халките, но въпреки това демонстрира какво се прави с тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама