Известните британци за референдума

13:25, 23 юни 16 / Свят 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голяма част от известните британци се включиха в кампания „за“ и „против“ оставането на Великобритания в ЕС.

Предварителните проучвания на Острова показват разлика между 1% и 2% в гласовете "за" и "против", но до момента социологията не е категорична коя позиция ще вземе превес при обявяване на резултатите, които окончателно ще станат ясни утре сутрин.

Колкото са полюсни мненията на обикновените британски граждани, такива са и тези на техните именити сънародници.

Сред най-популярните граждани на Обединеното кралство, които смятат, че страната трябва да запази членството си в ЕС са: актьорът Бенедикт Къмбърбач, който заедно с още 250 известни личности на Острова, подписа писмо, което призовава за оставане в ЕС; ексцентричната актриса Хелена Бонъм Картър, която споделя, че се чувства европейка, но смята, че британците могат да бъдат част от Европа без да бъде нарушавана тяхната идентичност; авторът на романите за детето магьосник „Хари Потър“ Дж. К. Роулинг; треньорът на футболния клуб Арсенал Арсен Венгер; певицата Рита Ора; създателят на музикалното риалити Саймън Кауъл; бившият водещ на култово автомобилно предаване Top Gear Джеръми Кларксон; най-популярната британска двойка – семейство Виктория и Дейвид Бекъм; носителят на „Грами“ сър Елтън Джон; световноизвестният физик Стивън Хокиг; собственикът на авиокомпанията Virgin сър Ричард Брансън и др.

В другия лагер – на тези подкрепящи излизането на Великобритания са: актьорът сър Майкъл Клейн, който казва, че Обединеното кралство трябва да напусне освен, ако няма огромна промяна в членството. Напускането от ЕС се подкрепя и от други представители на актьорската гилдия като Джон Клийз, Елизабет Хърли, създателят на сайта Уикилийкс Джулиан Асандж, както и Британският футболист и бивш вратар на Портсмут Дейвид Джеймс. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама