Държавата губи 2.5 млрд. лв. приходи от концесията на летище "София", алармират синдикати

13:41, 23 юни 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 70 служители на летище “София” и представители на синдикални организации протестираха срещу концесията на столичния аеропорт. Те искат процедурата да бъде спряна, а летището да остане в държавни ръце.

Според синдикатите концесията е неизгодна и държавата само ще загуби от нея - цитирайки доклад, те заявиха, че разликата ще е в порядъка на над 2.5 млрд. лв. повече приходи. Самите служители пък са притеснени за своето бъдеще, защото концесионерът има право да ги съкрати или да намали заплатите им. В момента, като държавни служители, работещите на летището получават много допълнителни бонуси, а заплатите им са от най-високите в сектора.

“Когато дойде концесионер той ще подхвърли 20, 7, 10 процента на вас, на мен, а всичко останало ще отиде в Германия, Франция, Италия, това е тъмна сделка, тоест тези, които са за концесията в момента, ще харчат комисионните на някои екзотичен остров след време”, заявиха синдикатите, цитирани от БНР.

Министърът на транспорта Ивайло Московски пък заяви още преди дни, че протестите няма да спрат концесията. Към момента тя е спряна временно заради подадена жалба в КЗК. Според плановете на правителството летището в София трябва да бъде дадено на концесия за 35 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама