Русенските митничари разкриха търговски количества тютюн и алкохол без бандерол

13:41, 23 юни 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Акция срещу нелегалната търговия и държане на акцизни стоки без бандерол проведоха днес служители на Митница Русе, съобщават граничните служби. Проверки са извършвани в малките населена места в регионите  Русе и Търговище. 

В два частни имота в търговищкото село Опака са открити и задържани 5 кг. нарязан тютюн и 140 кутии цигари от различни. 90 литра ракия са иззети от дома на мъж в село Смирненски, Русенско. 

Проби от конфискувания тютюн са изпратени за изследване в митническата лаборатория. По случая предстои образуване на административно-наказателно производство. Срещу притежателя на 140-те кутии цигари е образувано дознание, което се води в условията на „бързо производство".  Задържаните цигари са от марките „President", „Jim Royal", "Gold Mount" и „LM". Има данни, че лицето се е занимавало с нелегална търговия на тютюневи изделия. 

Проби от задържаните 90 литра ракия също ще бъдат изпратени за изследване. Притежателят им не е представил документ за произход и платен акциз. Проверката в дома му е извършена по сигнал, получен от „Икономическа полиция".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама