Нова асоциация ще налага бранда „Черноморска Ривиера – Добруджа“

14:27, 23 юни 16 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионална туристическа асоциация „Черноморска Ривиера – Добруджа“ бе учредена днес в курорта Албена. Неин инициатор е Бранимир Ханджиев - главен директор в Българска стопанска камара, който сподели, че тя се подготвя вече две години.

Сред учредителите са представителите на камарата в Балчик, Каварна и Шабла. Основният партньор и участник в дейността е „Албена“ АД, както и дружеството за културен туризъм „Еврика“ в Добрич. Очаква се в бъдеще да се присъединят голф игрищата в региона, „Двореца“ в Балчик и други структури. Ще се работи за привличане и на румънски партньори.

Инициаторите увериха, че новата асоциация няма да дублира браншовите организации.  

„Искаме да създадем запазена марка на „Черноморска ривиера - Добруджа” като туристически регион“, каза Ханджиев. И подчерта, че регионът не е познат, дори на българите. А, всички, които го посещават, са възхитени от възможностите за развитие на екологичен туризъм.

За председател на „Черноморска ривиера - Добруджа” бе избрана Дарина Аргирова – председател на Туристическо сдружение „Каварна“. Тя съобщи, че седалището на новата асоциация ще е в Каварна.

Основните цели са да се развива бранда „Черноморска ривиера - Добруджа” , който да бъде представен първоначално пред румънските партньори, а по-късно и пред света.

Ще се акцентира на развитието наред с традиционните видове туризъм като морски и рекреационен, и на алтернативни като орнитоложки, велотуризъм, екотуризъм и др. Залага се също на производство на биопродукти в района, включително на морски дарове, развитие на центрове за информация, консултации и обучение, както и провеждане на българо-румънски форуми. Сред идеите е провеждане на регата.

Една от основните цели е изграждане на велоалея, която да свързва Албена с Дуранкулак, а след това и с Констанца.

За постигане на целите ще се търси финансиране по европейски програми. Дарина Аргирова пожела успех на новата асоциация и увери, че тя ще работи за развитие на цялото Северно Черноморие и бранда „Черноморска ривиера – Добруджа“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама