Депутатите от Шумен пестят от заплати

14:49, 23 юни 16 / Политика 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народните представители от област Шумен са декларирали основно спестявания през изминалата 2015 година, които са най-вече от заплати. Това става ясно от декларациите за имотното им състояние.

Сметната палата публикува ежегодните имуществени декларации и уведомленията на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности, за придобитото имущество, получените доходи, дадените обезпечения и направените разходи през предходната 2015 г., подадени в законовия срок – до 30 април 2016 г.

Депутатът от ДПС Айдоан Али е посочил в декларацията си, че е спестил 26 400 лева от заплати. През 2015 година той е закупил и къща за 9 хил. лв. в село Самуил.

Съпартиецът на Али – Бюнямин Хасан, също има спестявания – със съпругата му са събрали 33 500 лева от възнаграждения, отделно е декларирал и налични 5 хил. лв. от заплати.

Другият народен представител от Движението за права и свободи - Хамид Хамид, има 75 хил. лв. налични средства от дивиденти от адвокатско дружество "Гроздев и Бари"- Стара Загора. Депутатът ума 61 хиляди лева на влог от спестявания и дивиденти от предходни години. Той е декларирал и два заема с общ размер на 60 хиляди лева.

Иван Иванов от БСП е посочил, че има 33 хиляди лева налични средства от кредитни карти и от продажба на ниви, както и 15 хиляди лева на банков влог.

През миналата година двамата със съпругата му са продали 8 декара ниви в с. Ивански и лек автомобил "Ауди" А4. Семейството е получило близо 4 хиляди лева доходи извън тези за заеманата длъжност. Иванов е вписал в декларацията си и 7 хил. лв. потребителски кредит, изтеглен от жена му.

Единствената дама сред шуменските народни представители – Ралица Тодорова от ГЕРБ, е декларирала налични 1000 лв., както и два банкови депозита на обща стойност 64 хил. лв., като е посочила, че спестяванията са от заплати и субсидии. Тодорова в получила  54 910 лв. доходи от стопанска дейност през 2015 г.

С автомобил Хюндай ИХ35 се е сдобил през миналата година другият представител на управляващата партия - Стефан Желев. Той има налични 2500 лева и 5 хил. лв. на влог, спестени от заплати. Със съпругата му са получили 56 хиляди лв. доходи извън тези за заеманата длъжност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама