Бияч на спешен медик се отърва с условна присъда

14:51, 23 юни 16 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една година лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години, наложи Варненският районен съд на 28-годишния Йордан Петров, обвинен в причиняване на телесна повреда на лекар от Спешния център на болницата „Св. Анна“. Той беше признат за виновен, че през май 2014 г. като пациент на спешния ортопедичен кабинет ударил в лицето дежурния д-р Преслав Пенев.

През нощта на 25 май Петров, придружаван от майка си, нахлул в кабинета на д-р Пенев, като прередил останалите пациенти. Младият мъж имал прорезни рани на лявата ръка, която поставил в близост до компютъра на лекарското бюро. На забележката на санитарката да постави ръката си над хирургическата ваничка, за да не изцапа навсякъде, Петров реагирал агресивно, блъснал ваничката и кръвта от нея заляла пода и санитарката. На повторната покана да ползва ваничката отговорил с юмрук в лицето на доктора и го приканил да се залавя за работа, като го нарекъл „мухльо“.

Въпреки удара и обидите д-р Пенев обработил раните, но междувременно изплашената медицинска сестра повикала охраната на болницата и сигнализирала в полицията. Медикът, който по информация на Topnovini.bg скоро след случая напусна Спешния център, искаше обезщетение от 4000 лв. от буйния пациент.

Съдът му присъди 2000 лв. за претърпените неимуществени вреди. Петров, който е с чисто съдебно минало,  ще ги плати заедно със законната лихва, разходите за адвокатско възнаграждение и разноските по делото. Съдът потвърди мярката му за неотклонение „Подписка“.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Варненския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама