Брекзит раздели и британската преса

14:55, 23 юни 16 / Свят 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Малките разлики в проучванията на обществените нагласи във Великобритания през последните дни преди историческия вот показаха, че мненията на британците варират в двете крайности. Както topnovini.bg съобщи по-рано, известните британци също не са единни в избора си „за“ или „против“ еврочленстовото на Обединеното кралство. Същата тенденция се наблюдава и в британската преса.

Най-четените вестници в страната показаха ясно предпочитанията си относно историческия референдум, разделяйки се на два лагера.

В лагера на тези, които са „за“ оставането на Великобритания в ЕС са вестниците: „Гардиън“ (ориентиран в център-лявото пространство), „Таймс“ (ориентиран към консерваторите), Индипендънт, който вече е само онлайн, неделния таблоид „Мейл ъф сънди“, ляво ориентирания „Дейли мирър“, както и „Файненшъл таймс“ и седмичникът „Икономист“.

В притовоположния лагер са най-продаваният британски вестник „Сън“, „Дейли телеграф“, „Сънди таймс“ и „Дейли мейл“.

„Няколко проучвания се опитаха да измерят потенциалното въздействие на евроскептичната преса върху електората, но това е много трудно. Това не са институции, в които хората вярват, но успяват да породят тревога“, коментира пред френския „Фигаро“ Полин Шнапер, професор по съвременна британска в Сорбоната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама