"Летни вдъхновения с поезия" представи Русенската библиотека

15:02, 23 юни 16 / Култура 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Летни вдъхновения с поезия“ беше мотото на поетическата вечер, която русенската авторка Надежда Радева подари на своите почитатели и приятели на поетическото слово. Информация за събитието съобщават домакините от Русенската библиотека. 

Публиката беше изпълнила до краен предел фоайето на Регионалната библиотека за премиерата на най-новата и книга „Рисувам те в червено“. В нея авторката е включила 64 любовни стихове, някои от които са печелили награди от национални литературни конкурси. Русенската поетеса е събрала лирически откровения, посветени на вечната тема за любовта между мъжа и жената, интерпретирани от позицията на съвремието, на динамиката в еманципирането на любовта като универсално чувство, без което светът би  изглеждал скучен и неправдоподобен.  

За книгата и поезията на Надежда Радева е говорил рецензентът Йордан Василев, председател на Русенския филиал на Съюза на свободните писатели.  Премиерата на „Рисувам те в червено”  са уважили и много приятели и почитатели на творчеството на русенската поетеса, а тя е изненадала публиката с мултимедийна презентация по нейни стихове, подготвена специално за вечерта. 

В събитието са се включили и творци от литературния кръг „Лучеафарул“ в Гюргево, сред които и румънската поетеса Дуня Паланджеану, която прочете стихове от Надежда Радева в превод на румънски. 

По време на вечерта във фоайето на Русенската библиотека е била открита и изложба с книги на членове на Русенския филиал на Съюза на свободните писатели, която ще бъде отворена за посетители до края на месец август.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама