Обединените земеделци съжаляват, че Плевнелиев не се кандидатира за президент

15:04, 23 юни 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Съжаляваме за решението на Росен Плевнелиев да не се кандидатира за втори мандат, защото той е един достоен и успешен президент. Той е доблестен и не са страхува да изкаже мнението и да отстоява позицията си, която е в полза на демокрацията и евроориентацията на България", около това становище се обединиха в Пловдив от ръководството на Обединените земеделци.

Партията все още не е взела решение дали ще издигне самостоятелен кандидат или ще подкрепи избора на друга партия.  "Настояваме обаче за единна кандидатура в център- дясно. Но се закъснява с обявяването на имената на кандидатите и това пазене на тайна не е много демократично", каза почетният председател на партията Анастасия Мозер.

Председателят на обединени земеделци Петя Ставрева коментира и промените в изборния кодекс. "Ние подкрепяме решението на президента Плевнелиев върху част от промените в изборното законодателство, свързани с вота на българските граждани в чужбина. Другото според нас е, че заличаване от изборните списъци нарушава конституционните права на гражданите, а трябва да бъдат изчистени мъртвите души".

"Настояваме за референдум- дали гласуването трябва да бъде задължително, искаме и независима и професионална изборна администрация. Предложение-от общинските и секционните избирателни комисии да влизат и представители на партии от общинските съвети, които не са парламентарно представени", категорична е Петя Ставрева.

Предлагат обществено обсъждане на идеята за въвеждане на единна национална листа за народните представители и един изборен район за цялата страна както е при изборите за Европейски Парламент.  

Ставрева завърши, че днес е взето решение за насрочване на конгрес на партията на 12 ноември в Пазарджик.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама