Спестявания от заплати и задължения към банки декларират управниците в Разградско

15:38, 23 юни 16 / Политика 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спестявания от заплати и задължения към банки декларират управниците в Разградско. Сметната палата публикува имотните декларации на управляващите за миналата година. В срок до 6 месеца одиторите ще проверят достоверността на данните.

Народният представител от ГЕРБ Михаил Тодоров е подал  уведомление, че няма промени в декларацията си.

Независимият депутат Гюнай Хюсмен е декларирал, че заедно със съпругата си Махмуре са собственици на ниви в Драгомъж, Тодорово, Лъвино и Раковски. Семейство Хюсмен има депозит в размер на 163 100 лева.

Народният представител от ДПС Хасан Адемов е спестил от заплати 10 000 лева и има задължения към банки в страната. Колегата му Ахмед Ахмедов е придобил нива в Синя вода, със спестявания си е закупил автомобил. Декларираните налични парични средства са 10 000 лева, има и два банкови влога за повече от 33 000 лева.

В годишната си декларация областният управител Манол Кившанов е посочил, че е собственик на къщи и ниви в Цар Калоян, както и на два автомобила. Декларирал е депозит от 14 464 лева от заплати и заем към банка в размер на 11 000 лева.

Заместничката му Виолета Тодорова е представила пред Сметната палата уведомление, че през годината няма промени в имотното ис състояние. Другият зам.-областен управител Нурие Црънгалова е декларирала кредит от 30 000 лева.

Кметът на Завет Ахтер Велиев е декларирал апартамент в Кубрат и депозит от 13 515 лева на името на съпругата си Гюлджан Велиева.

В годишната си декларация кметът на Исперих Бейсим Руфад е посочил доходи в размер на 80 747 лева от непреработена растителна и животинска продукция от регистрирани земеделски производители и тютюнопроизводители. Заедно със съпругата си имат доход от 150 682 лева, субсидии от земеделско производство. Той е декларирал и доходи от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество в размер на 4 800 лева.

Кметовете на Кубрат и Лозница Бюрхан Исмаилов и Айхан Хашимов са подали уведомления, че нямат промени в декларациите си.

Градоначалникът на община Разград д-р Валентин Василев е декларирал доходи от 4950 лева от прехвърляне на права или имущество, същата сума е размерът на дохода, деклариран на съпругата  му.

Кметът на Самуил д-р Бейтула Сали има 15 000 налични средства от заплати, изплаща и два банкови заема на стойност над 12 000 лева. Той е декларирал и сумата от 39471 лева, получена от командировка -участие на сесии на Комитета на регионите.

В декларацията си кмета на община Цар Калоян Даут Аляовлу е посочил разходи от 2400 лева, направени за командировки извън страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама