Анастасия Мозер: В България също като във Великобритания има противници на членството ни в ЕС, но той е спасението на страната ни

15:48, 23 юни 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"В България също като във Великобритания има противници на членството ни в Европейския съюз, но той е спасението на страната ни. В днешния труден свят, в който живеем европейската общност е ос на стабилност, от която България има нужда", каза почетният председател на Обединени земеделци Анастасия Мозер. Тя коментира днешния исторически референдум, който ще реши членството на Великобритания в Европейския съюз.  

Мозер е категорична, че България няма алтернатива, защото ако нашата държава продължава да се развива това се дължи до голяма степен на общата политика на ЕС, където държавите си помагат една на друга.

"Членството в една общност не е много лесна. То учи хората да бъдат солидарни, а повечето са егоисти и мислят, че само трябва да получават. Европейската идея за мен е велика.  Всяко едно излизане би било в ущърб на демократичните процеси. Искам да вярвам, че Англия ще гласува за интересите си", допълни Мозер.

"Надявам се, че Великобритания ще е гласува мъдро, защото днес когато Обединена Европа изживява поредната криза, свързана с мигрантската вълна, е важно да запазим европейската идентичност и европейските ценности да бъдат отстоявани от всички нас", заяви председателят на Обединени Земеделци Петя Ставрева.

"В рамките на голямото евросемейство гласът на всяка държава е важен. А за нас е важно за оползотворяваме членството и да не губим средства от еврофондовете. Те в момента са единственото, което се глътка въздух за бюджета, но контролът трябва да бъде адекватен", завърши Ставрева, която е бивш евродепутат.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама