Цацаров твърди, че Турция е оттеглила решението си за реадмисия на бежанците

15:54, 23 юни 16 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турция е оттеглила решението си за реадмисия на мигранти, обяви главният прокурор Сотир Цацаров. Той обясни ситуацията с мигрантския натиск към съдилищата и прокуратурите при разгорещен спор с кадровика Соня Найденова по време на заседание на Висшия съдебен съвет днес.

"В международен план - за ваше сведение, Турция оттегли решението си за реадмисия. И ще излезе, че всичките тия споразумения пряко рефлектират върху натовареността на съдиите и прокурорите в пограничните райони. За сведение на г-жа Найденова, споразумението с Полша е, че 100 офицери от тяхната Гранична полиция ще подсилят нашите граници", заяви Цацаров.

Припомняме, че в сряда, вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че официална Анкара не дава отговор защо не приема обратно изпратените й от България мигранти. Правителството пък утвърди прокола за прилагане на споразумението за реадмисия подписано между София и Анкара на 5-и май. 

"Нашето решение е да продължим да действаме така, както е уговорено, вече турската страна ще реши кога, как и дали да пристъпи към изпълнение", обяви Бъчварова.

Преди седмица южната ни съседка спря да изпълнява споразумението за реадмисия на мигранти, като информацията е, че аргументите й са свързани с отношенията и процесите, които текат в разговорите на страната с Европейския съюз. Разпореждането за прекратяването на споразумението било дадено лично от турския президент Реджеп Ердоган.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама