Бъдещи русенски педагози организираха интерактивен урок с младежи

16:33, 23 юни 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенският университет беше любезен домакин на информационна среща, организирана от клуб „Млад педагог, социален педагог“ с ръководител гл.ас. Багряна Илиева и дамския клуб „Сороптимист Интернешънъл“. Информация за събитието съобщават домакините от Русенски университет.

В срещата участваха деца от Центъра за работа с деца на улицата, Приюта към БЧК и Центъра за обществена подкрепа към католическата организация „Каритас“, както студенти от Педагогическия факултет, които провеждат практиките си там. 

В непринуден разговор с децата Димитрина Върбанова, директор на Училище за родители и член на клуб „Сороптимист“, е предизвикала интереса им към темата „Здравни и хигиенни навици“. Макар че малките участниците в срещата са били на възраст от 5 до 16 години, те ентусиазирано са отговаряли на въпросите на водещата и са споделяли своите преживявания и детския си опит по темата. За присъстващите стажуващи студенти-педагози този разговор е бил пример за непосредствено общуване с децата, носещо едновременно и поука и забавление.  

След разговора, дамите от „Сороптимист Интернешънъл“ са зарадвали децата с подаръци и почерпка, а събитието е завършило с разходка из университета и взаимно изявено желание за нови срещи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама