Емоционално преживяване с „класиците“ от трио „Брамс“

17:38, 23 юни 16 / Култура 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Различно, но много емоционално, се очаква да бъде преживяването с изкуството на „класиците“ от клавирното трио „Брамс“ от Русия. Гастролът им на сцената на ММФ „Варненско лято“ е включен в цикъла „Симфонична и камерна музика“ и ще е днес от 19 ч. в Градската художествена галерия.

И тримата изпълнители от състава - Наталия Рубинщайн (пиано), Николай Саченко (цигулка) и Кирил Родин (виолончело), са виртуози на своите инструменти, лауреати на престижни международни конкурси, развиващи активна концертна дейност по света. Основател на трио „Брамс“ е Наталия Рубинщайн.

За българската публика те са подготвили класическа програма - Трио в ми бемол мажор оп. 100 от Франц Шуберт и Трио в ла минор оп. 50 - „В памет на един велик артист“, от Пьотр Илич Чайковски. „Великият артист“, на когото Чайковски посвещава своето произведение, е руският пианист и композитор Николай Рубинщайн. Той е сред най-близките и дългогодишни приятели на Чайковски. Умира на 23 март 1881 г. и още същата година Чайковски започва композирането на клавирното трио.

Припомняме, че билетите за концертите от програмата на „Варненско лято 2016“ са от 5 лева, ВИП пропуските са по 20 лева. Ученици, студенти и пенсионери ползват специална отстъпка, билетите за тях са от 2 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама