Въоръжен мъж откри стрелба в кино в Германия, има ранени (обновена)

17:41, 23 юни 16 / Свят 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При специална акция на полицията в германския град Фирнхайм бе убит нападателя, който по-рано през деня откри стелба в кино Kinopolis в търговския център Rhein-Neckar-Zentrum в югозападния град Вирнхайм, който се намира до Манхайм.

Местният вестник Hessischer Rundfunk, позовавайки се на вътрешния министър, информира, че нападателят е убит. Според „Билд” полицията фатално е ранила мъжа при престрелка.

Местните медии съобщават, че ранените са най-малко 25 души от използвания от нападателя сълзотворен газ. Според други издания броят на пострадалите е между 25-50 души. Няма информация за загинали при стрелбата. Говорител на полицията разкри, че нападателят е взел заложници в киното, но полицията е успяла да го елиминира.

Няколко десетки хора са успели да избягат, докато стрелецът се бил барикадирал в сградата преди да бъде убит от полицията, която обгради обекта. 

Стрелба в кино комплекс в германския град Вирнхайм, провинция Хесен, информират местни медии.

Малко след 15:00 часа следобед въоръжен мъж е влязъл в кино Kinopolis и е произвел 4 изстрела. Той е бил с маска, носил е пистолет и колан с муниции. На място бе изпратено подкрепление от полицията във Франкфурт. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама