БСП и 15 патриотични организации търсят проблеми в концесионните договори

20:29, 23 юни 16 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще брани националния интерес заедно с 15 патриотични организации. По-рано днес председателят на столетницата се срещна патриотите, като след това заяви, че са категорично против приватизацията на малкото останало в държавната собственост. Съвместно ще правят и предложения за връщане на страната в икономиката, съобщават от БСП.

Нинова припомни, че БСП се е противопоставила на опитите да се приватизира Военно-промишления комплекс преди две седмици и тези опити са били спрени. „От две седмици започнахме преглед на всички съществуващи концесионни договори в България.

Събрахме информацията, в момента екип от специалисти прави преглед и сме готови със законодателни предложения да бъдат променени условията, начинът, размерът на заплащането на такси“, категорична е Нинова. Тя предложи в съвременни пазарни условия да се осъществяват тези договори, но да се държи сметка, че националният интерес стои над всичко при сключването им.

„Обединихме се около позицията, че реформата в образованието изкривява образователни стандарти, подменя исторически факти, изкривява историята на България, и се обединяваме това да бъде коригирано“, посочи председателят на столетницата и подчерта, че държат на един учебник с единен държавен стандарт.

БСП поема и ангажимент, чрез своите кметове и клубове в страната, да се включи в патриотичните инициативи и да подпомогне сдружение „Васил Левски“.

От своя страна председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски” Васил Василев заяви, че подкрепя предложението на БСП да се работи за един учебник по един предмет. По думите му, освен случващото се в сферата на образованието, по време на срещата с левицата били дискутирани и теми като проекта на декларация на НС за отказ от враждебни действия спрямо Русия и темата за концесиите.

На срещата били и представители на Асоциация на военните разузнавачи, Асоциация на разузнавачите от запаса, Движение „Възраждане“, Национален военен университет „Васил Левски“, Национална асоциация „Сигурност“, Национално движение „Русофили“, Национално дружество „Традиция“, Общобългарски комитет „Васил Левски“, Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюз на парашутистите, Съюз на патриотичните сили „Защита“ и Фондация „Тангра“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама