Ученици от Шумен получиха отличието GoldAward от Международен киберфестивал

21:00, 23 юни 16 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възпитаниците на ГПЧЕ “Никола Вапцаров” в Шумен извоюваха отличието GoldAward от Mеждународния училищен киберфестивал International CyberFair 2016. Това съобщиха от ръководството на учебното заведение.

Христина Иванова и Симона Хинкова от 8 “в” клас, Мария Ганчева, Огнян Симеонов, Симеон Христов и Мирела Данчева от 10 “а” клас, под ръководството на учителката по информационни технологии Десислава Тенева, са отличени за създадения от тях сайт rocktreasures.uchenici.bg, на който представят скалните феномени на България – Побитите камъни край Варна, Чудните скали на язовир “Цонево”, Очите на Бог в пещерата “Проходна” до село Карлуково и Чудните мостове в Родопите.

За реализирането на проекта учениците били подпомогнати от приятели, които им предоставили подходящи снимки от личния си архив. В осъществяването на идеята се включили учители от гимназията, библиотекарката на училището и компютърен специалист, който ги напътствал при създаването на сайта.

Съдийството на Mеждународния училищен киберфестивал International CyberFair 2016 протича на два етапа.

В първия тур всяко училище оценява шест други проекта, участващи в различна от неговата категория, чрез специално разработена уеб платформа. Шуменци са оценявали училища от Тайван, Китай и Русия.

Българските ученици са оценени от връстниците си от Тайван, Хонг Конг и Китай.

По време на втория кръг класираните 40 проекта се оценяват от международно жури от шест континента, за да се определят най-добрите.

Международният киберфестивал е спонсориран от GlobalSchoolNet.org.

Конкурсът CyberFair е одобрен от Белия дом. Той насърчава учениците да станат посланици на своите страни, да проведат изследвания, като работят с членовете на общността и като използват технологични инструменти за публикуване на уеб сайт да покажат какво са научили. Популяризирано като най-голямото международно събитие за училища в кибер пространството, ежегодният конкурс включва повече от два милиона ученици от 45 500 училища в 115 държави. ГПЧЕ „Никола Вапцаров“ е единственият участник от България за 2016 година.

Екипът на Гимназията участва в категорията „Местни атракции“ (LocalAttractions - NaturalandMan-Made) в съревнование с още 23 училища от Тайван, Китай, Индия, Русия, Сингапур и Индонезия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама