Руски артисти в Шумен за Славянски форум на изкуствата

06:55, 24 юни 16 / Култура 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народният артист на Руската федерация Николай Бурляев гостува в петък в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” с представяне на филма „Иваново детство“, съобщават от културната институция.

Прожекцията ще е от 17.00 ч., във фоайе – II етаж на библиотеката. Веднага след нея заслужилият артист Леонид Мозговой ще представи моноспектакъла „Пушкин“.

Кинопрожекцията и моноспектакълът са част от фестивалната програма на Славянски форум на изкуствата „Золотой Витязь”, организиран с подкрепата на Министерството на културата на Руската федерация от Фондация „Устойчиво развитие за България” и Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия”.

Николай Бурляев е руски актьор и кинорежисьор; писател, поет, драматург; президент на Международен кинофестивал на славянските и православните народи „Золотой Витязь”; член на Президиума на Обществения съвет на Министерството на културата на Руската федерация, на Патриаршеския съвет по култура и на ръководството на Съюза на кинематографистите в Русия.

Леонид Мозговой е руски актьор, лауреат през 2001 г. на националната филмова наградата „Ника” за най-добра мъжка роля (филма „ Телец”) .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама