Правителството заседава извънредно заради Срещата на върха на НАТО

07:46, 24 юни 16 / Политика 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерският съвет ще проведе извънредно заседание заради Срещата на върха на НАТО, съобщиха от правителствената информационна служба. На него ще бъде разгледана позицията на Република България за участие в срещата. Тя ще се проведе на 8 и 9 юли във Варшава.

След края на заседанието министрите на отбраната и на външните работи Николай Ненчев и Даниел Митов ще представят на брифинг одобрената позиция.

Вероятно на заседанието ще бъде обсъдено и излизането на Великобритания от ЕС, което според анализаторите ще засегне всички дръжави-членки. Към момента резултатите от проведения референдум показват излизане на Обединеното кралство от Съюза, преброени са над 90% от гласовете.

Вчера правителството прие решение за състава на българската делегация за участие в срещата на най-високо равнище. Тя ще бъде ръководена от президента Росен Плевнелиев, като в нея са включени и министърът на външните работи, на отбраната и представители на администрациите на държавния глава и на изпълнителната власт.

На Срещата на върха на НАТО ще бъде обсъден напредъкът по изпълнението на решенията от Уелс, кризата в Украйна, отношенията НАТО-Русия и сътрудничеството между НАТО и ЕС. Очаква се да бъдат взети стратегически решения, свързани със засилване на колективната отбрана, както и набелязване на мерки за укрепване на възпиращия и отбранителен потенциал на Алианса. Темите за разширяването на НАТО и за развитието на партньорствата му също ще бъдат обсъдени. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама