Настимир Ананиев: Докато не си платите глобата няма да ви върнат книжката

08:33, 24 юни 16 / Политика 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстои да се приеме текст към измененията на Закона за движение по пътищата в комисията по транспорт, който гласи, че докато не си платите глобата няма да ви върнат книжката. Това каза депутатът от РБ Настимир Ананиев, който е и член на транспортната комисия.

Той обясни, че на второ четене вече е гласувано глобата за гонки да бъде на две нива - за първо нарушение и рецидив. "При първото ниво 12 месеца и 3000 лв и до 3 години отнемане на книжката, при второто - до 5000 лв глоба", обясни Ананиев и допълни, че за тези, които нямат книжка от 1500 до 3000 лв. ще бъде наказанието

"Пускаме кампания за безаварийна ваканция, каране по-внимателно, да не се изпреварва, за да стигнат хората живи и да прекрат една нормална ваканция:, заяви още Ананиев.

Депутатът, който е и член на комисията по външни работи, коментира и илизането на Великобритания от ЕС. Той обясни, че Обединеното кралство не е задължено да напусне ЕС, тъй като решението трябва да мине през гласуване в парламента.

"Може да има и положителен ефект за България, защото много инвеститори от Великобритания ще търсят да стъпят на ново място. Там има много време американски инвестиции", оптимист е Ананиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама