Левон Хампарцумян за Брекзит: Българите не сме написали празен чек на ЕС

08:46, 24 юни 16 / Политика 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българите като цяло са проевропейски настроени, но това не означава, че са написали празен чек на ЕС или ЕК, за каквито и да е плащания. Този референдум дали ще доведе до фактическото отделяне на Великобритания или не, е червен светофар за ЕС да се реформира по начин да стане по-ефективен и да бъде по-малко бюрократичен. Това заяви главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян по Нова в коментар за решението на Великобритания да излезе от ЕС.

Към момента при преброени повече от 90%, гласовете от проведения референдум в Обединеното кралство сочат, че излизане на страната от Съюза.

Хампарцумян каза още, че сега вероятно ще има голямо купуване от британските сайтове за стоки, защото паундът пада до нива, които не са виждани от години.

Според бившия депутат на ДСБ Асен Агов и Хампарцумян заявиха, че е много вероятно да има рецесия във Великобритания около януари 2017 г. Агов припомни 1996 г. у нас, когато "хората по същия начин си купуваха долари и това донесе на много хора солидна печалба".

"Политическите последици са повлияни от това как реагират пазарите", коментира още политикът, като допълни, че според него въпросът е дали Англия ще бъде способна да овладее този процес за сепаратистки настроения на Шотландия, Северна Ирландия и Ирландия.

"Ако политиците намерят сили за засилване спотеността в ЕС, ще могат да спрат искането и на други държави да проведат референдум за излизане от Съюза", заяви Агов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама