Камерън се оттегля от премиерския пост

10:24, 24 юни 16 / Свят 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че се оттегля от поста в специално изявление, след като Великобритания гласува да излезе от Европейския съюз. "Нов премиер трябва да избере кога и как да активира член 50 от Лисабонския договор", каза той.

“Британците решиха ясно да поемат в друга посока и смятам, че заради това страната има нужда от нов лидер, който да поеме по този път”, каза Камерън, който агитираше за оставането на страната в ЕС. На няколко пъти той повтори, че гласът на народа трябва да бъде уважен. “Но не смятам, че е правилно аз да съм капитанът на кораба, който ще поеме по този нов път”, каза Камерън.

Премиерът заяви, че няма нужда от точен разчет във времето кога страната ще има нов лидер, но заяви, че това трябва да стане преди конференцията на Консервативната партия през октомври месец т.г. От думите му стана ясно, че кабинетът, оглавяван от него, ще работи още около три месеца.

По време на излявлението на "Даунинг Стрийт" 10 Камерън увери, че икономиката на страната е силна, опитвайки се да успокои пазарите. "Няма да има никакви незабавни промени - нито в начина, по който хората пътуват, нито при търговията", каза още той.

И заяви, че следващата седмица ще започнат преговори с ЕС, за което, подчерта той, "ще ни трябва подкрепа от Уелс, Шотландия и Северна Ирландия".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама