Отчетоха ниски нива на разпространение на контрабандни цигари в Сливен

10:47, 24 юни 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Незаконната търговията с тютюневи изделия в сливенско е сведена до минимум, съобщиха от полицията.През последната седмица полицията в Сливен регистрира най-ниските нива на разпространение на цигари и тютюн без акцизен бандерол на своя територия от началото на годината. В резултат на непрекъснатите проверки и спецакции предлагането на нелегални тютюневи изделия е намаляло в пъти. Занимаващите се с този род дейност са принудени да свият пазара. За това говори  нивото на иззетите количества, което намалява със всяка изминала седмица.

От 17 до 24 юни в ОД на МВР-Сливен са образувани 8 преписки, 5 досъдебни производства, от които 3 бързи, за престъпления по чл. 234 от НК. 12 лица са задържани в поделенията на ОД на МВР-Сливен. Съставени са 7 акта по Закона за акцизите и данъчните складове, като предвиденото наказание е имуществена санкция в размер на акциза, не по-малко от 1000 лева за физическите и от 2000 лева за юридическите лица. В хода на специализираните операции на територията на област Сливен са извършени проверки на 637 автомобила, 972 лица. Извършени са проверки в  търговски обекти, пазари и частни домове. Полицейските служители са иззели 15 723 къса цигари без акцизен бандерол и 17 килограма тютюн.                                           Служителите  на „Икономическа полиция” извършват проверки в Интернет сайтове за онлайн търговия, като следят за продажба на незаконни тютюневи изделия. За месец са извършени 4 такива проверки, като при едната са иззети 15кг. тютюн, за което има образувано досъдебно производство.

Операциите по разкриване и пресичане на контрабандата с акцизни стоки на територията на ОДМВР-Сливен  продължават.

Гражданите могат да подават сигнали на единния телефон 112 и на тел. 044 644 333, както и на електронния адрес на ОДМВР-Сливен – [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама