Русенска делегация поздрави преизбрания кмет на Гюргево

11:20, 24 юни 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В сградата на Община Гюргево се проведе официална церемония по повод встъпването в длъжност на Николае Барбу като кмет на Община Гюргево, след преизбирането му на този пост, съобщават от пресцентъра на община Русе.

На събитието са присъствали зам.- кметът по устройство на територията на Община Русе инж. Димитър Наков, зам. областният управител на Област Русе Валентин Колев, изпълнителният директор на Еврорегион Данубиус Лили Ганчева, официални лица, общински съветници и депутати от Гюргево и региона.

По време на церемонията инж. Наков е поздравил г-н Барбу, като е заявил, че преизбирането му за пореден мандат е доказателство за добре свършена работа. „Вярвам, че ще продължите да работите за по- добрия стандарт на живот на Вашите съграждани“.

От своя страна г-н Барбу е казал, че е щастлив, че ще може да продължи да работи върху предстоящите за изпълнение проекти. „Вярвам, че ще съхраним добрите си отношения с Община Русе, които през последните години успяхме да заздравим“, допълни още кметът на Община Гюргево, Николае Барбу.

На церемонията в Община Гюргево бяха избрани председател на Общинския съвет, както и се извърши тайно гласуване за избор на зам.- кметове.

Преди официалната церемония инж. Наков беше на среща с г-н Барбу, където връчи подарък на преизбрания кмет – поздравителен адрес от името на Пламен Стоилов и икона на Света Богородица, която ще заеме място в колекцията на гюргевския кмет, съобщават още от пресцентъра на община Русе.

Г-н Колев поднесе поздравление от името на Областния управител и целия екип на Областна администрация– Русе, като е уверил кмета на Гюргево в продължаване на успешното сътрудничество между двете институции.

Като добър пример за сътрудничество, кметът на Гюргево е посочил българо- румънската земеделска работна група, чийто опит ще послужи като основа за изграждане на бъдеща земеделска борса в Русе и Гюргево.

Николае Барбу беше преизбран за кмет на Гюргево на провелите се на 05.06. местни избори в Румъния, съобщават още от Областната администрация.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама