Ученици на ПГМЕТ "Христо Ботев" със серия успехи от състезания

13:20, 24 юни 16 / Любопитно 25 677 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възпитаници на ПГ по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“ – Шумен успешно превземат подиумите на различни местни, регионални и национални състезания по професии, олимпиади и спортни състезания.

Само за последната година учениците завоюваха отборно първо място в категория „Най-добър млад автомонтьор“ на регионалния кръг на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ в Разград, второ място на Мехмед Мехмед от 11В клас и трето място на Сезгин Ахмед от 12А клас на организирания от Технически университет – Варна „Ден на роботиката“.

Следват и успешните участия на Мартин Дочев и Симона Димитрова от 10Б клас в регионалния кръг на състезанието по приложна електроника „Мога и зная как” във. Варна и на Петър Найденов и Димитър Митев от 12Г клас в националния кръг на състезанието „Най-добър млад техник в машиностроенето“, провело се в Горна Оряховица.

За първа година отбор на гимназията участва с Лего-роботи във Фестивал на Роботиката по Национална програма „Роботика за България“ ,където учениците  спечелиха медали, грамоти и награди от първото българско състезание с Лего-роботи.

Традиционни за гимназията са състезания по „Майсторско управление на автомобила“ и „Мога и зная как“. Атрактивните надпревари дават възможност на учениците да покажат своите професионални знания и умения.



Когато съвременната материална база се съчетава с професионализма и опита на висококвалифицираните учители, има сигурна гаранция за постигане на високо качество на образованието, категорични са от училището.

През своята 66-годишна история гимназията съчетава традиционните достойнства на професионалното образование с предизвикателствата на динамичното, високотехнологично и глобализиращо се общество.

Учениците придобиваха знания и практически умения в шест специалности от пет професионални направления - Програмно осигуряване, Компютърна техника и технологии, Електрообзавеждане на транспортна техника, Автомобилна мехатроника, Автотранспортна техника, Машини и системи с цифрово-програмно управление.



Наред с техническото обучение и практика част от живота в гимназията са поредица от училищни инициативи, свързани със съхранението на родовата памет, с  развитието на езикови умения и с насърчаването на личностното развитие.

Амбицията на педагогическия колектив е насочена към модернизиране на учебната среда и развиване на училището иновативно и творчески.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама