Каква ще бъде съдбата на мигрантите на Острова?

13:38, 24 юни 16 / Свят 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Намаляване на броя на имигрантите – това ще бъде следващия ход на Великобритания след Брекзит, прогнозира Би Би Си, цитирана от „Лондонски новини“. За британската обществена медия анализатори коментират, че вероятно Обединеното кралство ще започне да използва точковата система, разпространена в Австралия. Тя дава приоритет на хора с високи квалификации, а нежелани ще са такива с ниски. В резултат много граждани на страни от ЕС, дошли да търсят работа, може да се наложи да бъдат поканени да напуснат.

Но първо място Великобритания ще трябва да изясни статуса на близо 2,2 милиона работници от ЕС, живеещи на Острова. Правилата за смесените семейни двойки може да станат по-строги. Но със сигурност блокиране на свободата им да работят и да се движат не се очаква близките две години, докато Великобритания преговаря условията с ЕС. Освен това резултатите от референдума трябва да бъдат гласувани и дискутирани във двете камари на Сената. Съдбата на допитването сега е в ръцете на депутатите.

Преговорите по някои по-трудни глави от договора за напускане на ЕС може да отнеме между 2-5, предупредиха по-рано от Брюксел.

Близо 2 милиона британци живеят и работят в чужбина, така че има опасения, че ако се затегнат условията за имигрантите, живеещи в Обединеното кралство, това може да се отрази зле на англичаните в Европа.

Със сигурност сега ще има засилване на позициите на анти-европейски, националистически партии в други страни.

51,9% от британците гласуваха, че страната трябва да прекрати членството си в ЕС срещу 48,1, които смятаха, че Обединеното кралство трябва да остане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама