Отявленият защитник на Брекзит Борис Джонсън фаворит за поста на Камерън

14:34, 24 юни 16 / Свят 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на кампанията за Брекзит Брорис Джонсън заяви, че няма да бърза с изводите от британския референдум. Бившият кмет на Лондон е смятан от букмейкърите за потенциален наследник на премиера Дейвид Камерън, който по-рано днес подаде оставка, след като кампанията му за запазване на еврочленството на Великобритания претърпя крах. Джонсън коментира, че нищо нямало да се промени в близко бъдеще след Брекзита, но в дългосрочен план Великобритания щяла да спечели от напускането. По думите му идеята за една обединена Европа е благородна, но неоправдана

"Ние можем да намерим нашия глас в света отново, глас, който е съизмерим с петата най-голяма икономика на планетата", коментира той и допълни: "Смятам, че сега имаме славна възможност: ние можем да приемаме нашите закони и да нагласим нашите данъци изцяло според нуждите на британската икономика." 

Залозите за Джонсън да стане премиер са 1 към 1. Следват вътрешният министър Тереза Мей със залог 3 към 1 и правосъдният министър Майкъл Гоув - с 5 към 1. Двамата министри също застанаха на страната на Брекзита в кампанията преди референдума.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама