Премахват опасни дървета в Банско

17:16, 24 юни 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Под ръководството на ресорния заместник-кмет Александър Мацурев, в Банско се проведе обществено обсъждане за премахване на опасни дървета в града.

В дебата се включиха представители на НП „Пирин”, на горските стопанства на територията на общината, общински експерти и граждани.

Обсъден бе изготвеният анализ на дървесната растителност и набелязаните дървета за премахване поради опасността, която представляват за човешкото здраве и имущество.

"Направената паспортизация на дървесната растителност в Банско установи че някои дървета, намиращи се в централната градска част, са във влошено състояние, което създава съществени рискове за нанасянето на щети от различен характер. В тази връзка съгласно законовите изисквания, ще бъде стартирана процедура по премахването им. За нас от най–голямо значение е безопасността на гражданите. Затова и през изминалите години се погрижихме за опасните дървета в близост до детските заведения и училищата, ул. „Тодор Александров", коментира Мацурев по време на обсъждането.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама