Бижуто идва с „Мерцедес“ от 1952 г. на ретро парад в Бургас

17:58, 24 юни 16 25 890 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Колекционер № 1 на автомобили в България Николай Колев-Бижуто пристига с „Мерцедес 190 Пагода” на ретро изложение в Бургас. Варналията, който има колекция от 34 автокрасавици в гаража си, е решил сега да участва с автомобил от 1952 година. Мерцедесът ще направи своя дебют на изложението, съобщиха от Авто-мото клуб „Ретро” - Бургас.

Колекционери от 7 страни идват за 9-то издание на изложението за ретро коли и мотоциклети в черноморския град, което ще се проведе на 2 юли. Гърци, сърби, чехи, руснаци, словенци, хървати и турци се включват в ретро парада. Сръбските участници ще покажат основно класическите си автомобили „Застава”, произведени в бивша Югославия, а сред експонатите на чехите ще бъде уникален мотоциклет триколка.

След като миналата година първият в България реставриран автобус „Чавдар” предизвика голям фурор, на това издание общинската фирма „Бургасбус” ще изложи и другия си изцяло реставриран атракционен автобус „Мерцедес”. Самосвалите, които построиха социалистическа България, ще бъдат представени с модел „ЗИЛ 130” от 1968 година. Хасковският мото клуб идва в Бургас със сериозна колекция от ретро коли, главно английски модели.

Деветото издание на парада ще събере повече от 100 автомобила и 20 мотоциклета. Началото е точно в 10,00 часа на 2 юли (събота) до Казиното. Награждаването е от 14,00 часа същия ден. В 15.00 часа ретро колите ще направят дефиле по алеите на Морската градина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама