Община Завет ще кандидатства за европейско финансиране на нови социални проекти

17:59, 24 юни 16 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Завет ще кандидатства за европейско финансиране на нови социални проекти, информираха от местната администрация. Пред Фонд „Социална закрила” общината ще кандидатства с проектно предложение „Модернизиране на кухненското оборудване и обзавеждане на Домашен социален патронаж”.

Патронажът в Завет съществува от 1987 г., за изминалия период е направена веднъж смяна на оборудването през 1998 г. С развитието на социалната политика и включването на общината в различни социални дейности, свързани с общественото хранене , налагат увеличаване капацитета на услугите в патронажа и смяна на оборудването в сградата.

От общинската администрация в Завет са убедени, че с реализацията на проекта ще се опдобри качеството на обслужване на потребителите ан социалната услуга.

Финансирането на проекта ще бъде в размер на 21 600 лв., като  собственият принос на местната администрация е 10 %.

Другият проект е за осигуряване на топъл обяд в община Завет. Администрацията кандидатства пред Агенцията за социално подпомагане по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, за финансиране в размер на 26 565 лв. Ако бъде одобрено, местната управа е предвидила осигуряването на топъл обяд за 70 човека. Храненето ще започне от 1 септември и ще продължи до края на април 2017 година.

В целевата група попадат от лица и семейства на месечно подпомагане, хора с доказана липса на доходи и близки, които се грижат за тях, както и самотно живеещи, получаващи минимални пенсии. Подборът се прави по списъци, предадени от Дирекция „Социално подпомагане” в Кубрат. Услугата ще се предлага в Домашния социален патронаж и включва супа, основно ястие и хляб. При одобрение на проекта храненето ще започне от началото на септември и ще продължи до края на април.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама