Картографираха проблемите и нуждите на младите хора в Балчик

18:33, 24 юни 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младежки работници от Младежки център в Добрич  извършиха картографиране на Община Балчик, което е част от поредица посещения на екипа на центъра в седемте близки до град Добрич общини.

Целта на инициативата е запознаване с проблемите и нуждите на младите хора на възраст между 15-29 години - какво правят, какво желаят да се случи в тяхната община, в какви дейности биха имали желание да се включат и др.

Методите за картографиране на региона са най-различни. Използват се интервюта с младите хора, анкетиране, наблюдение и др.

По този начин се придобива информация за желанията и интересите на младежите, какво трябва според тях да се направи на местно и регионално ниво за подобряване на живота в общността. В тази инициатива беше обхванат, основно град Балчик.

Екипът установи, че основните притегателни места за младежите в града през този сезон са централният плаж и заведенията около него. Младите хора имат добри възможности за развитие в града, благодарение на добрата инфраструктура, възможности за развитие на туризъм, хотелерство, ресторантьорство и др.

В Балчик екипът се срещна и с представители на местните институции - община, образователни институции и две народни читалища – „Васил Левски“ и „Паисий Хилендарски“,  които изразиха голямо желание за сътрудничество с Младежки център Добрич, споделиха своят професионален опит с работата си с младежите и дори предложиха идеи, които могат да бъдат осъществени в бъдеще.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама