Горещини през почивните дни в цялата страна

07:28, 25 юни 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият официално летен уикенд ще бъде предимно ясен и слънчев над по-голямата част от страната, показват синоптичните прогнози.

В събота около и след обяд слънцето ще бъде измествно от купеста облачност, като на отделни места се очакват слаби превалявания с гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен, предимно източен. Температурите ще останат високи – максималните ще са между 32 и 37 градуса, а минималните между 22 и 25 градуса.

Слънчево ще бъде и над планините. Там облачността ще се увеличи в следобедните часове, а на отделни места ще превали. Ще духа умерен до силен източен вятър. На 1200 метра надморска височина максималните температури ще са около 24 градуса, а на 2000 метра – около 16 градуса.

В неделя също ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността се очакват около и след обяд, като са възможни краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб до умерен, източен. Температурите ще бъдат на същото ниво, както в събота.

Купесто-дъждовна облачност ще се развие над Западна България в началото на новата седмица, а във вторник ще обхване цялата страната. Ще има кратотрайни влаежи, придружени с гръмотевици, като са възможни и градушки. Максималните температури ще се понижат с 4-5 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама