Първи детски фестивал "Пясъчни творения" ще се проведе в Балчик

07:31, 25 юни 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На територията на Архитектурно-парковия комплекс "Двореца" в Балчик за пръв път ще се проведе фестивалът "Пясъчни творения".

Малко след астрономическото начало на лятото, на плажа пред  "Тихото гнездо", която е била личната вила на румънската кралица Мария, деца на възраст от 3 до 15 години ще поставят началото на едно изключително амбициозно начинание, наречено от 12-годишния си идеен създател фестивал "Пясъчни творения".

Със свои пясъчни творби, чрез умения и креативност, малките участници ще опитат да впечатлят гостите на "Двореца", и най-вече журито на фестивала "Пясъчни творения" - Ивелина Георгиева – Романова и Цветелина Ангелова.

Преди малко повече от два месеца, дванайсетгодишният Мартин Кръстев, идеен създател и инициатор на фестивал "Пясъчни творения", спечели доверието на Държавен културен институт "Културен център "Двореца" със своята решителност и творческа енергия. Целият кип на културен център "Двореца" подкрепи изцяло това великолепно младежко начинание, инспирирано от стремежа на един млад човек за свобода и красота, зародил се на още съвсем крехка възраст.

По време на плажния фест, участие ще вземат 26 деца от Балчик, Добрич, Варна, Оброчище и София,  разпределени в 6 групи.

Регистрацията ще започне в 9 ч., а началото на конкурса е от 10 ч.

Времето за работа ще е един час.

Фестивала се осъществява и с любезната подкрепа  на Общински детски комплекс - гр. Балчик.

На победителите ще бъдат връчени дипломи за участие, материални награди за първо, второ, трето място във всяка възрастова група. 

Ще бъде връчена и специална награда за най-добро пясъчно творение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама