Празник на житото правят в Преславен

07:43, 25 юни 16 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трети път, в старозагорското село Преславен организират Празник на житото „Пътят на хляба“. Днес от 9.30 часа ще започне ритуалното зажънване на нивата, като снопите ще бъдат донесени в центъра на селото за официалното откриване на веселието, което ще се състои на площада.

Празникът и тази година ще е съпроводен от месене и точене на вкусни гюзлеми, а сръчните майстори на тестени изделия ще се надпреварват в кулинарен конкурс, а най-добрите ще бъдат наградени..

В празничната програма ще се включат:женска певческа група „Росна китка, мъжка певческа група „Жътвари“, оркестър „Минчо Недялков“, както и децата от ТФ „Тракийче“ – Стара Загора. Музикални поздрави към гостите на веселието ще отправят състави и изпълнители от старозагорските села Калояновец, Калитиново, Малко Кадиево и Могила, както и от Знаменосец, община Раднево, Събрано, община Нова Загора и други.

Организатори на празника са НЧ „Димитър Наумов-1908“, Пенсионерски клуб и Тракийско дружество „Тракия“, село Преславен, със съдействието на община Стара Загора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама