Фолклорен събор организират край Каран Върбовка

08:22, 25 юни 16 / Култура 25 533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В днес, от 9.30 ч., „Аязмото” до манастира „Света Марина” в с.Каран Върбовка, община Две могили събира изпълнители  и любители на българския фолклор.

Усещането за принадлежност , за устои, за род и Родина привлича за седма поредна година ентусиасти и родолюбци в уникалната природна местност. Има неща, без които не можем да си представим България. Едно от тях е фолклорът – изворът с жива вода, коментират организаторите. 

Мотото на събора са думите на бачо Киро -"Добре е да дадеш глътка вода на жадния, но още по-добре е да му покажеш извора, за да пие колкото си иска". Идеята на събори, като този е да утолят жаждата ни за българщина , да събудят заспалото ни родолюбиво чувство, да ни накарат да усетим хармонията в природата и да си припомним традициите, оставени ни от предците. 

Празникът на фолклорното богатство ще приключи в 18.00, след което ще бъдат връчени специалните награди, сред които тази за цялостно представяне - нарочно изработена върху естествено дърво икона на покровителката на  водите „Св. великомъченица Марина” .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама