Отцепиха алея в Морската градина заради паднал огромен клон (снимки)

11:30, 25 юни 16 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Огромен клон е рухнал през изминалата нощ на няколко метра зад открита сцена Охлюва в Бургас. Той се е отцепил от дърво, намиращо се до паметника на Хаджи Димитър в Морската градина.

Пострадали хора няма, но заради инцидента алеята зад Охлюва е отцепена с ленти.

Тази сутрин клонът е нарязан от служители на пожарната, като парчетата са струпани на две купчини – до паметника и в отсрещната зелена площ.

Тепърва експерти от Община Бургас ще установяват причините за инцидента. Вероятно клонът е бил изгнил, а силният вятър през нощта е спомогнал за неговото рухване.

През последните години зачестиха случаите на паднали от само себе си дървета или клони в различни части на Бургас.

Трагичен случай стана причина общинската администрация да се задейства и да започне обследване на дърветата в града и премахване на нарочените за опасни. На 17 септември 2012 година изгнил кестен на ул. „Гурко“ падна върху 26-годишния бургазлия Пейо Янчев и го уби на място. Оказа се, че дървото е вътрешно изгнило. Роднините на младия мъж, който остави жена вдовица и дете сираче, осъдиха Общината да им плаща кръвнина от няколко стотици хиляди лева.

От друга страна, любители на природата протестират заради поголовно отсичане на дървета, които според тях са напълно здрави. Последният такъв случай беше преди месец в Морската градина на Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама