Четвърти ден издирват потъналото в река Марица момче

11:46, 25 юни 16 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четвърти ден продължава операцията по издирването на 19-годишното момче, което изчезна във водите на река Марица на 22 юни, съобщава говорителят на Районната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив Цвятко Дешев, цитиран от радио "Фокус" - Пловдив.

По думите му издирвателните мероприятия са подновени рано тази сутрин, след като търсенето бе прекратено поради настъпването на нощта. "Издирването продължава, все още не е открито тяло", съобщава Дешев.

В издирването са се включили обходни двойки, екипи на полицията, пожарната и доброволци, като търсенето продължава с лодка и по суша. Извършват се огледи в района до късните часове на деня. Обсъжда се и идея за оглед с дрон. Според спасителите теренът, на който се извършват издирвателните мероприятия е изключително труден, защото по дъното има много дълбоки ями, коренища, дънери и клони, а видимостта в дълбочина е много малка.  Припомняме, че инцидентът е станал малко след 18 часа на 22 юни, когато момче и момиче влезли в реката в района на Гребната база, за да се разхладят. Неочаквано обаче водата станала дълбока и момчето било завлечено от течението. Двамата младежи най-вероятно са попаднали на дънна яма.

Момичето, което е на 17 години, е успяло да се добере до брега. То е откарано в болница. 19-годишният й приятел обаче не изплувал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама