Румънски театър "Одеон" отново гостува в Русе в рамките на "Европейска театрална работилница"

14:28, 25 юни 16 / Култура 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес, 25 юни, до 28 юни ще се проведе Петото  издание на Международния фестивал „Европейска театрална работилница”. В него ще участват със спектакли  Театър”Одеон”-Букурещ, Театър”Маска”-Букурещ  и Русенският драматичен театър. 

На пресконференция днес актьорите от театър Одеон представиха накратко своята пиеса "Времето е спряло",  от Доналд Маргулис, която ще бъде изиграна днес от 19:00. 

Режисьорът Владимир Антон коментира, че това е поредната среща на театъра с русенска публика, и за тях ще е особено приятно да излязат на русенската сцена. Той описа предстоящия спектакъл като противоречив, поставящ въпроси за моралното съществуване, и за това как възприемаме страданието на другите. 

Пиесата няма за цел да оправдае действията на даден герой, или да им противоречи - героите трябва да са едновременно значителни и незначителни, както всяка човешка съдба, коментира Владимир Антон. Той добави, че се очаква от самите зрители да преценят действията на героите, а за актьорите ще е важно да видят как реагират зрителите. 

Театралната работилница ще продължи с „Дванайсета нощ” от Шекспир -  28 юни от 19ч. също на голямата сцена. Театър „Маска” ще представи на открито  "Живи статуи" на темите „Помпей” , „Детски приказки” и „Стената” в  пространството пред Главния вход на театъра и това около Паметника на Свободата – на 26 и 27 юни от 18ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама