Бургазлии извайват със светлина фигури в нощта (снимки)

15:59, 25 юни 16 / Любопитно 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Причудливи фигури, надписи в пространството и воали около човешко тяло. Тези детайли са част от нестандартни изображения, създадени не с четка и бои, а с помощта на светлината.

Инициативата бе част от уъркшопа за рисуване със светлина в експоцентър "Флора", който е част от програмата на Фестивала за съвременно изкуство "Включи града" в Бургас, съобщиха от Общината.

За създаването на подобно изображение се използва фотоапарат, който се настройва на дълга експозиция, и фенерче, с което се очертават различни фигури. Резултатът в края на експеримента е красива снимка, в която видимото и невидимото съвършено се допълват.

В рисуването със светлина може да няма нищо магично, но изкуството на магията се настани на откритата сцена "Охлюва" в Морската градина. Спектакълът "Quik Hands & Friends", който също е част от "Включи града", събра десетки почитатели на илюзионното изкуство, които взеха участие в демонстрациите на маговете снощи.

Фокусниците направиха изпълнения от различни жанрове, сред които "Манипулации","Генерална магия" (фокуси), "Сценични илюзии", "Комична магия", "Интерактивна магия".

Акцентът в Нощта на магията бе хуморът, представен чрез изкуството на илюзията.

"Quik Hands & Friends" продължава и тази вечер на Охлюва от 21:00 до 22:30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама