Празникът „Аз съм бъдещето. Пази ме!“ събра стотици деца в Стара Загора

16:55, 25 юни 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици старозагорски деца дойдоха днес в новия парк в кв. „Казански“на празника посветен на безопасността на движение по пътищата, под надслов „Аз съм бъдещето. Пази ме!“. За втора поредна година организаторите от едноименното сдружение предложиха много игри, музика, танци, забавления и полезни нови знания. Председател на сдружението „Аз съм бъдещето. Пази ме!“ е Красимира Иванова, майка на трагично загиналия Паоло от Стара Загора.

По време на празника, малки и големи се запознаха отблизо с работата на полицаите и пожарникарите. Всеки можеше да се докосне до едни от най-важните професии, спасяващи човешки животи – пожарникар и полицай.

Имаше семейно щафетно бягане, рисунки на асфалт, приложно колоездене, хвърляне на детско копие, игри свързани с безопасността на движение и други. Най-добре представилите се във всяка надпревара получиха награди.

Бе оповестено още, че организаторите даряват на VI Основно училище „Св. Никола“ в Стара Загора техника за специализиран кабинет, която осигурява възпроизвеждането на виртуални обучения по пътна безопасност. Благодарение на високотехнологичната придобивка децата от 1-ви до 7-ми клас ще имат възможност да научат правилата за движение по пътищата, както и опасните за тях ситуации по интересен и достъпен начин, който ще ги предразположи към повишаване на вниманието им, когато играят, пресичат или се движат по и около пътното платно.

„Пътната безопасност не зависи само от институциите, това е ангажимент на всички нас - ние като участници в движението, независимо дали сме пешеходци или шофьори. Възпитанието и примерът, който даваме като родители на нашите деца. У децата трябва да се формират умения и навици как да участват безопасно в движение по улиците”, категорични са организаторите на инициативата.

Поздрав към дошлите на празника отправиха талантите от Детски музикално-танцов театър „Маргаритки“, мажоретният състав при Център за наука, култура и изкуство към община Стара Загора, както и малчуганите от ЦДГ №20 „Мир“, а артистите от Кукления театър представиха  постановката „Не пресичай на червено!“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама