Откриха клуб на славянската култура в СОК „Камчия“

16:56, 25 юни 16 / Култура 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Клуб на славянската култура „Золотой Витязь“ беше открит днес в Учебно-възпитателния център на СОК „Камчия“. „Целта на Клуба е да събере и покаже най-добрите образци на славянската култура и изкуство. Това е място, където децата и гостите на „Камчия“ могат да се срещнат с интересни хора, да гледат и обсъждат филми, да прочетат от шедьоврите на славянската литературата, да пишат или превеждат стихове“, каза при откриването президента на Славянския форум на изкуствата Николай Бурляев. Като доказателство на думите му, той бе поздравен от 15-годишната Настя от Москва, която му представи собствените си стихове. Световноизвестният руски режисьор отговори на момичето със свое произведение.“Носете тук своето творчество – стихове, проза, рисунки и музика – ще го разглеждаме, а най-добрите ще публикуваме“, обърна се към децата Бурляев.

„Клубът се намира на специално място – до кинозалата, телевизионното и радио студио, до Славянския център“, допълни Станка Шопова. Тя призова децата да творят, за да вървят напред и да се развиват.

Славянския форум на изкуствата „Золотой Витязь“ дари колекция от 70 от най-добрите руски филми на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“.

Утре програмата на Форума продължава с концерт на Уралския младежки симфоничен оркестър, който ще изпълни произведения на Чайковски в Киноконцертната зала „Радуга“ в комплекса. Началото е в 19 ч., а входът е свободен.

От понеделник „Золотой Витязь“ завладява екраните на Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама