ОИЦ - Русе с изнесена приемна "под липите"

17:02, 25 юни 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният информационен център-Русе представи възможностите за финансиране на проекти чрез ЕСИФ в изнесена приемна в Лесопарка „Липник“  в рамките на фолклорния фестивал „Сцена под липите“, съобщават от центъра. 

На фона на народните песни и танци, които огласяха парка, една от най-големите атракции за любителите на меда и за децата беше пчеларското изложение. На него малчуганите видяха кошери, пити, пчеларски приспособления и научиха любопитни факти за живота на пчелите и производството на мед и други пчелни продукти.Те участваха в еко работилница: с напътствията на пчеларите правиха свещи от восък, рисуваха и оцветяваха. 

Техните родители и пчеларите пък имаха възможност да получат от ОИЦ-Русе актуална информация за мерките по Програмата за развитие на селските райони. Експертите на центъра се бяха погрижили да им предоставят листовки с резюме на подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия“, която от 4 юли до 12 август ще бъде отворена за кандидатстване на земеделски стопани, ЕТ, дружества, регистрирани по Търговски закон, кооперации, регистрирани по Закона за кооперациите. Хората бяха насочени да търсят специалистите на Национална служба съвети в земеделието, които могат да ги консултират и да им изготвят бизнесплана,  с който ще кандидатстват.  

Освен това на щанда си Областният информационен център информира гражданите за своята дейност и за възможностите, които други програми предоставят за финансиране на бизнеса, училищата, детските градини, читалищата. 

Фолклорният фестивал в Лесопарка привлече много русенци с интерес към спорта и забавните игри. Организаторите, Община Русе, кметство Николово, читалище "Пробуда-1901", сдружение "Българска асоциация на пенсионерите" бяха организирали велопоход, състезание с велосипеди, детски игри по спортно ориентиране. Кулинарното шоу на Иван Звездев и среднощна хоротека са атракциите в програмата, с които ще приключи събитието вечерта. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама