Министър Десислава Танева: Има увеличение на площите с житни култури

17:12, 25 юни 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„През тази година в страната има увеличение на почти всички площи с житни култури. С малко над 12 % са се увеличили площите с пшеница“, съобщи днес министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тя откри Жътвена кампания 2016 в радневското село  Тихомирово.

Министър Танева поясни, че според  обследванията близо 87% от площите са в много добро състояние и се очаква България да има малко над 5 млн. тона добив пшеница, който е по-висок в сравнение с предходните две години.  По думите й  страната ни ще приключи годината със значително по-висок добив на пшеница и другите култури в сравнение с предходната година. Танева информира, че при ечемика очакванията са за същите количества.

 „Приключва процедурата за предоставяне на държавната помощ за отстъпка от акциза на горивата. В момента съвместно с  Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите се пишат инструкциите за прилагането й, за да може земеделските производители да получат подпомагането  за есенните мероприятия“, каза още министърът.

Десислава Танева пожела успешна жътва и стабилни цени на пазара на зърнени култури.        Министърът на земеделието посети параклис „Св. Димитрий Мироточец“ в село Тихомирово, изграждането на който е финансирано на 100% от арендатора Георги Балев.  Строежът на параклиса е започнал през юли 2010 и е приключил през август 2011 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама