Представиха възможностите на европейските програми за реализиране на екопроекти в Търговище

18:03, 25 юни 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Експертът и консултант по националните оперативни програми и общоевропейска политика Драгомир Константинов посети Търговище и се срещна с близо 20 представители на НПО сектора, местните власти и бизнеса.

Целта на обучението бе различните заинтересовани страни да получат повече информация за възможностите, които предлагат европейските програми за реализиране на партньорски проекти в сферата на устойчивото градско развитие, биоземеделието, зеленият бизнес в градовете.

Ценна за участниците беше и възможността да бъдат създадени контакти между различните представители и експерти - както на местно, така и на национално ниво.

Драгомир Константинов работи от 1998 г. като експерт, консултант и обучител по националните оперативни програми и общоевропейските политики, вкл. тези за устойчиво и интегрирано развитие. Участник е в редица местни и международни проекти за устойчиво развитие. Бил е ръководител на проектите „Моя бряг“ и „Интегриране на научените уроци от програмния период 2007-2013“, експерт е по интегриране на Конвенциите от Рио във функциите на регионалното министерство, анализатор по разработването на „Дунавската стратегия“ за района на България и Румъния, обучител и тютор в Пътуващия университет „Място за бъдеще“, експерт в разработването на приоритетната рамка за действие по НАТУРА 2000, експерт, ръководител на екипа по проект „София – град на бъдещето“ и автор за зелени работни места. Член на секретариата на Гражданската коалиция за устойчиво ползване на фондовете на ЕС, съучредител на фондация „Зеленика”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама