Евродепутат дава Бургас за пример в Брюксел

19:10, 25 юни 16 / Политика 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел организира на 27 юни в Европейския парламент в Брюксел конференция „Инвестиране в регионите – моделът на Бургас“. Целта на събитието е да представи Бургас като община, образец за устойчиво развитие и добро управление.

Ключови участници в дискусиите ще бъдат високопоставени специалисти по регионално развитие от европейските институции, представители на местната власт и предприемачеството в Бургас и представители на младежки организации. Сред тях са главният експерт в дирекция „Европейски политики и програми“ в община Бургас, председателят на клуб „България за младите“ Красимир Кралев, координаторът на Групата на ЕНП в Комисията по регионално развитие Ламберт ван Нистелрой, Матю Фичтер от кабинета на комисаря по регионална политика Корина Крецу и Сабол Хорват от кабинета на комисаря по образование, култура, младежта и спорта Тибор Наврачич.

Конференцията ще постави акцент върху инвестициите в регионите като инвестиции в бъдещето на Европа. Ще бъдат представени младежки инициативи, допринасящи за просперитета на Бургаски регион, както и постиженията на града в областта на спортната политика като Европейски град на спорта за 2015 год.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама