Жена и 40 мъже влизат наесен в редиците на шуменските ловци

07:21, 30 юни 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
41 са успешно издържалите изпита за придобиване право на лов в Шуменско. Това съобщиха за Topnovini.bg от Сдружение Ловно-рибарско дружество „Сокол”-Шумен, които бяха организатори на курса.

50 души бяха желаещи да станат ловци тази година, като сред тях имаше и две дами. Още през март започна теоретичната подготовка на мераклиите. В програмата им бе заложено обучение за боравене с оръжие и правилата на лова.

През май пък са провеждани практически курсове на стрелбището на Сдружението край Ловната хижа.

В края на юни кандидат-ловците се явиха на теоретичен и практически изпит, с които трябваше да завърши и пътят им към ловните дружинки.

Още на теоретичната част обаче 9 души не успяха да се справят с въпросниците и не достигнаха до практичреския изпит.

За сметка на това останалите 41, сред които една жена, доказаха своите умения и на Ловно-стрелкови комплекс при сдружението и така окончателно и официално придобиха право за влизане в света на ловците.

Пред любителите на лова сега остава да станат членове на някоя дружинка, след което да бъдат зачислени в Ловното стопанство, към което принадлежи групичката, и да получат ловни билети. Докато стигнат обаче до първия си ловен излет обачер трябва да подадат и необходимите документи в полицията за придобиване право на оръжие.

Засега новите ловци ще могат да боравят само с гладкоцевни пушки. След като добият поне 2 години стаж по ловните полета, те ще могат да кандидатстват и за специализиран отстрел, заради което и да придобият право и на нарезно оръжие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама