Деси Добрева журира конкурса за детска песен „Златни искри“

07:30, 30 юни 16 / Култура 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейският фестивал за детска музика „Златни искри“, чието четвърто издание започва днес от 19,30 ч. в Римски терми, кани всички варненски деца и техните родители на конкурсите за песен и изпълнител, които ще се проведат в два поредни дни при свободен вход. Организаторът на фестивала фондация „Откритие“ прави този музикален подарък за варненските деца.

Тази вечер е Европейският конкурс за песен, в който ще бъдат представени парчета от България, Русия, Македония, Израел, Беларус и Сърбия. Тази година поради големия интерес от страна на български композитори, бяха одобрени 13 български песни. Публиката ще чуе творби на едни от най-утвърдените имена на автори на детски песни в България. Изненадващо един от международните сингли, този от Израел, е написан от своята 13-годишна изпълнителка.

Творбите ще бъдат оценявани от професионално международно жури, включващо популярни изпълнители, композитори, продуценти и директори от музикални редакции на телевизии и радиостанции. Сред популярните имена са композиторът на рок музика Нелко Коларов и поп звездата Деси Добрева, която ще зарадва публиката и с музикално изпълнение.

Фестивалът ще продължи в петък в 18 ч. в концертното студио на Радио Варна, където децата ще могат да видят изпълненията на талантливите малки певци. Те ще се съревновават в няколко възрастови категории: 5-9 години, 10-12 години и 13-15 години. Българските участници, които ще мерят сили в конкурса за изпълнител, са от София, Варна, Хасково, Пловдив, Русе, Велики Преслав и др.

Най-малкият изпълнител тази година е седемгодишната Евгения Кринчева от София.

Много от претендентите за наградите, имат богата певческа биография с участия в международни, национални и телевизионни проекти въпреки крехката си възраст.

Варна ще бъде представена от Виктория Гаджемова и Велизар Добрев.

Сред специални гости на „Златни искри 2016“ ще бъдат и звездата от беларуската сцена Олга Горничар, варненският балет „Тинити“ и детското шлагерно студио „Да“, което ще представи песни от новия си албум „Вълшебници“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама