Бивш шеф на разузнаването: Търговията с оръжие може да бъде причина за терористичен акт у нас

08:00, 30 юни 16 / Политика 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Търгуваме например с оръжие и това може да бъде повод за извършването на терористичен акт. Това коментира по бТВ бившият директор на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров за кървавия атентат в Турция.

„Става дума за действие на терористи от Ислямска държава. Щастие в нещастието е, че действията на терористите са се ограничили само във външния периметър на летището. Не са успели да влязат във вътрешния, който е по-охраняван. Турските колеги ще търсят своите пропуски. Трудно е да се приложат силни ограничителни мерки и да се слагат съответните рамки още на входовете на летищата, защото това би затруднило човекопотока“, убеден е Киров.

Според него мерките биха могли да са като наличие на повече полиция, физически контрол, камери. По думите му нашето летище е един от примерите в това отношение.

Киров бе категоричен, че във всички слуачи една такава операция е нещо, което се организира предварително за сериозен срок от време и е очевидно, че извършителите в Турция са задействали свой план, който до известна степен бил предотвратен.

„Това, което се случва в двора на съседите, не е изключено да се случи и в нашия, но трябва да вярваме на нашите служби. Още през 2004 година получихме информация, че България не е само потенциален обект на терористични актове, а вече е обект заради участието на страната в ЕС, НАТО, операции в Ирак и Афганистан“, коментира още експертът в сигурността.

По темата за осъждането му на 10 години затвор за длъжностно присвояване на почти 5 милиона лева, Кирчо Киров коментира, че за него публичността и откритостта са едни от начините да докаже своята невинност.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама