30 души ще започнат работа като озеленители по проект в община Кубрат

09:20, 30 юни 16 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
30 души ще започнат работа като озеленители в община Кубрат по проект „Активни младежи – устойчиво бъдеще за Община Кубрат”. Той се реализира от сдружение „Aгробизнесцентър – Кубрат” в партньорство с Община Кубрат, сдружение „Зорница” и Център за професионално обучение към „Бейском” ООД, съобщи ръководителят на проекта Павлин Петров, който е и ръководител на сдружение „Aгробизнесцентър – Кубрат” .

Проектът се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020 г., процедура на подбор на проекти за безвъзмездна финансова помощ „Активни”. Общият му бюджет е 214 476,70 лева, а срокът за изпълнението му – 22 месеца.

В рамките на проекта ще бъдат идентфицирани 50 младежи на възраст от 15 до 29 г. с постоянен или настоящ адрес в община Кубрат, които не учат и не работят от 4 месеца, не са собственици или управители на фирми и не са регистрирани земеделски производители, както и не са регистрирани в Бюрото по труда през предходните 12 месеца. Идентифицирането ще се стане на два етапа: през юни, юли и август  и през април, май и юни.

40 от идентифицираните младежи ще преминат безплатно мотивационно обучение, а 35 от тях – обучение за придобиване на професионална квалификация и умения по професия: „Работник в озеленяването” и специалност „Озеленяване и цветарство“.

На 30 успешно завършили професионалното обучение ще бъде осигурена работа като озеленител към Общинската администрация Кубрат или кметствата в население места в общината за период от 6 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама